Känslan när kroppen fått röra på sig!

Vi arbetar fortsatt med att ge möjlighet att hålla avstånd. Bla genom att hålla nere deltagarantalet på utsatta pass. Stationer med handsprit finns kvar och en stor del av våra konditionsenheter behåller plexiglasskydden mellan sig för att bibehålla bästa möjliga förutsättningar för er medlemmars trygga träning. Tack för att du tränar när du är frisk!

 

Läs mer om hur Malkars arbetat under restriktionerna:

Vi erbjuder, förutom våra anläggningar med kraftiga åtgärder mot smittspridning, utomhusklasser och online hemträning med vårt Play&Go.

Uppdaterad text senast 2021-07-12

Torsdagen den 15.e juli hävs ytterligare restriktioner från regeringen. Detta i ett led att återgå till det normala. På samma sätt som vi rättat oss successivt efter hårdare restriktioner under lång tid, rättar vi oss nu efter lättade restriktioner. För träningsanläggningar gäller det regeln om begränsat antal personer på viss yta.
Det innebär att vi ökar antalet deltagare på våra klasser. För att er medlemmar ska kunna ta personligt ansvar och hålla avstånd fortsätter vi ha begränsningar i antalet deltagare i förhållande till innan pandemin. Kommer nya restriktioner framöver rättar vi oss åter efter dessa.

Uppdaterad text senast 2021-01-09 (pandemilagen)

Maxantal medlemmar per anläggning/gymytor 15kvm/person: Västra 250/125st, Lindsdal 50/35st, Färjestaden 87/37st, Ljungbyholm 56/37st, Varvsholmen 12/10st, City 75/47st, Nybro 75/50st, Mönsterås 22/18st, Oskarshamn 75/56st, Västervik 137/100st, Mörbylånga 22/18st, Borgholm 56/41st, Smedby 2/18st.

NYHET! SE HUR MÅNGA SOM ÄR PÅ GYMMET JUST NU!

Ladda ner vår nya bokningsapp Gymcontrol från App Store eller eller Google Play. 

Inloggad finner du längst ned en knapp för att välja anläggning. Siffran som presenteras är de antal incheckade som inte valt ett gruppträningspass, alltså de som främst besöker gymmet. Den som inpasserat ligger som närvarande i 75 min i statistiken.

För att logga in på appen, välj din registrerade mejladress som användarnamn och din dag och månad i personnumret text 1602 (16 februari) 

 

Uppdaterad text 2020-12-22

Vi på Malkars fortsätter arbeta för din trygga träning hos oss oavsett om det är utomhus, på våra anläggningar eller digitalt hemifrån.

De särskilda restriktionerna i länet har nu ersatts av de nationella skärpta föreskrifter och allmänna råd. Längst ned i texten finner du en länk till Folkhälsomyndighetens sida som utförligt beskriver vad detta innebär. Nu säger man inte längre att man ej ska besöka gym mm som i de tidgare lokala restriktionerna utan ”idrotts- och fritidsaktivteter är viktiga för folkhälsan. Du bör dock bedriva sådana aktiviteter på ett sätt som minimerar risken för smitta” Vi är glada att kunna uppfylla de krav som ställs på oss som verksamhet för din trygghet. Tillsvidare kommer vi att begränsa antalet somtidigt i våra lokaler genom att följa besöksstatistiken. En ny funktion kommer i appen som visar det faktiska antalet i lokalerna i realtid.

Vi väljer att beskriva två rubriker som är ”bedriva idrotts- och fritidsaktivteter på ett sätt som minimerar risken för smitta” samt ”Alla verksamheters ansvar”

Under första rubriken finner vi sex punkter som beskriver att man ska hålla avstånd till varandra, inte dela utrustning, om möjlight bedriva träningen utomhus, undvika gemensamma omklädningsrum, resa till och från träningen individuellt och att utföra träningen i små grupper.

Om vi ser på råden så kan vi erbjuda följande lösningar för din träning. För att hålla avstånd har vi glesat alt satt plexiglasskivor mellan utsatta enheter, möjlighet att sprita redskap för och efter, begränsat antal deltagare på klasser både inne och ute, kört igång flertalet roliga utomhusklasser. Våra omklädningsrum är öppna med 50% spärrade skåp och antalbegränsingar i bastun. Men det viktigaste är att du som medlem om du kan väljer att byta om och dusch hemma tillsvidare.

Andra rubriken som avser ”alla verksamheters ansvar” nämns sju punkter som innebär att vi ska sätta upp information till medlemmar och personal, markera avstånd i golven, möblera om i trånga utrymmen för att minska trängsel, erbjuda digitala alternativ, erbjuda möjlighet att tvätta händer eller handsprit, minimera antalet personer vid samma tidpunkt och anpassa öppettiderna.

Vi har på hemsida, via utskick och i våra lokaler satt upp information kopplat till en minskad smittspridning, markerat ut golven i gruppsalar för att säkerställa 2 meters avstånd, tagit bort stolar o fåtöljer där det riskerat bli trängsel, erbjuder allt fler digitala pass både inspelade och live, utökat tvål och handsprit till fler platser på våra anläggningar, uppmanat till att träna på lugnare tider (vilket verkligen blivit fallet med färre trånga toppar och erbjuder alltid generösa öppettider.

Viktigast är att träna när du känner dig frisk stanna hemma vid symtom på covid-19

Läs mer på:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/jul-och-andra-hogtider/

Malkars anpassingar mot smittspridning:

 1. Fryst riskgrupper sedan mars månad
 2. Ytterligare begränsingar i bokningsbara platser på passen
 3. Fler stationer med tvål och vatten och handsprit
 4. Stänkskydd mellan utsatta konditionsenheter
 5. Uppmaningar till er medlemmar om att hålla avstånd
 6. Max två samtidigt i bastun och helst byta om hemma
 7. Ommöblering i cykelsalar/Indoor för att maximera avståndet
 8. Skilt in och utgång på Västra för att minska trängsel i entrén
 9. Hänvisning till virtuella klasser för att sprida ut deltagare
 10. Nya ”uncoached” pass på Run och Bike för att glesa ut bokningar på de passen
 11. Virtuell The Trip startas upp i början av december för att sprida ut bokningsbara tillfällen
 12. Play&Go – Nyproduktion av vår hemträning pågår för fullt
 13. Uteklasser med max 14 deltagare
 14. ”Preliminärt” bokning för gymträning på tider hög belastning på gymmet sker
 15. Malkars Live – Livesända gruppklasser för hemmaträning
 16. Möjlighet att avboka fram till en halvtimme innan klassens start.
 17. Pass med kroppskontakt är borttagna från schemat
 18. Gruppträning; deltagarantalet är anpassat efter lokalens storlek i enlighet med den nya pandemilagen

Vi vill samtidigt påminna dig som medlem följande råd:

 • Håll ut, håll igång men Håll avstånd! Vissa tider är det fler medlemmar i lokalerna som tex kvällar 17.00-20.00. Kanske finns det andra tider som passar dig också under en period vilket gör att vi sprider ut besöken över dygnet. Tränar du gruppträning så finns massor av virtuella pass med få deltagare att testa nu under perioden. Vi kommer för att öka tillgången på Run och Bike-challenge starta med kompletterande ”no-coached” pass. Mer information kommer om detta. Vi jobbar också för att få till fler av de populäraste passen för att ge så många som möjligt plats då vi har och kommer reducera antalet deltagare.
 • Var extra noga med handhygienen och tvätta händer både före och efter träningen med tvål och vatten i minst 20 sekunder. Vi har kompletterat med stationer för handsprit och fler kommer att placeras ut. Var också extra noga med att torka av maskiner, redskap och utrustning när du använt dem. Papper och spray finns vid alla gymavdelningar och gruppsalar att använda. Även här kommer ännu fler sprayflaskor placeras ut.
 • Ta gärna med en egen yogamatta eller en handduk att träna på om du ska besöka tex våra yogapass.
 • Besök våra virtuella gruppträningsklasser som vi erbjuder på många tillfällen per dygn. Där är det ännu lägre antal på klasserna.
 • Kan du så undvik om möjligt att byta om och duscha i omklädningsrummen. På flera anläggningar finns skåp utanför omklädningsrummen vilket gör att du kan låsa in skor mm utan att ens besöka omklädningsrummet. Vi begränsar också till max 2 i bastu samtidigt.
 • Viktigast av allt – Om du känner minsta symptom på sjukdom eller är osäker – Stanna hemma!

Artikel om smittspridning på gym

Läs här

Jag är intresserad och vill veta mer!

Bli medlem
Hej 👋

Välj ett av valen nedan för att komma i kontakt med rätt person på malkars.

Medlemskap

Har du frågor eller är du intresserad av ett medlemskap?

Skicka ett meddelande »

Kontakt

Har du allmänna frågor eller vill du boka en tid för behandling?

Skicka ett meddelande »

Skicka ett meddelande
 • Hidden
 • Välj anläggning/ort ärendet berör