Gruppträning

NYHETER INOM GRUPPTRÄNING PÅ MALKARS PÅ MALKARS. Läs mer om alla vår klasser här nedan 👇

  • RUN challenge – unika löparklasser Malkars Västra 
  • BIKE challenge – unika cykelklasser på Malkars Västra
  • THE TRIP Immersive Fitness – Nu på Malkars – först i södra Sverige!
  • Les Mills Virtual – Träna på ännu fler tider med filmupplevelse

Cykel – Indoor – Löpning

Nya unika cykelklasser på Malkars Västra med de senaste smarta cyklarna SKILLBIKE från Technogym. Närmare utomhuskänslan kommer du inte! Givetvis kan du nyttja cyklarna när det inte är schemalagda klasser. Välkommen att testa BIKE Challenge och locka fram den bästa cyklisten inom dig! Inledningsvis erbjuder vi tre olika nivåer, samt temaklasser och racepass. Läs mer nedan👇

Nya unika löparklasser på Malkars Västra med de senaste löpbanden SKILLRUN från Technogym. Närmare utomhuskänslan kommer du inte! Givetvis kan du nyttja löpbanden när det inte är schemalagda klasser. Välkommen att testa Run Challenge och locka fram den bästa löparen i dig! Inledningsvis erbjuder vi tre olika nivåer, läs mer nedan👇

NYHET! BIKE Challenge Nybörjare 55 min På denna unika cykel med dess riktiga växelsystem, får du känslan av utomhuscykling inne i vår häftiga SKILLBIKE-sal. Passets banprofil ser du på storskärmen, där en stigning upplevs som en stigning på din cykel. På BIKE Challenge nybörjare möter du lättare uppförsbackar varierat med sköna flacka raksträckor. Ansträngningsgraden styr du över själv med cykelns fantastiska växelsystem. Inspiratören hjälper dig att bli bekväm med denna fantastiska cykling.

NYHET! BIKE Challenge Medel 55 min På denna unika cykel med dess riktiga växelsystem, får du känslan av utomhuscykling inne i vår häftiga SKILLBIKE-sal. Passets banprofil ser du på storskärmen, där en stigning upplevs som en stigning på din cykel. På BIKE Challenge medel cyklar vi i bergsmiljö med härliga branter, du återhämtar dig i flackare partier mellan stigningarna. Med cykelns unika växelsystem styr du över din ansträngningsgrad. Inspiratören är där och peppar dig genom denna härliga BIKE Challenge.

NYHET! BIKE challenge 55 min Tema ”Bergsgeten” Unikt temapass i BIKE challenge. Här tänker vi uppåt och framåt… Du bjuds på en härlig banprofil med utmanande stigningar. Hårt jobb för benen på vägen upp, men väl på toppen kommer du att vara så nöjd. Växlingen styr du själv över med vårt unika växelsystem. Inspiratören är där och lyfter dig genom hela passet.

NYHET! BIKE challenge 55 min Race Ett unikt temapass där vi tävlar mot varandra med glimten i ögat. Inspiratören bjuder på en härligt utmanande bana. Starten går och på storskärmen ser vi varandras cyklar/positioner i olika färger. Vi hakar på varandra och tar oss i mål. Inspiratören hjälper alla framåt hela vägen in i mål.

NYHET! RUN challenge Nybörjare 30 min För dig som är ny inom löpning och vill ha hjälp att komma igång. Här kommer vi ta oss igenom lite längre löpintervaller blandat med promenadtempo. Målet är att du ska bli trygg i din löpning. Med våra nya löpband från Technogym får du en härlig dämpande känsla i löpsteget likt utomhuslöpning. Här får vi också en unik inblick i hur just din löpning är med alltifrån hur lång tid du har din fot i marken till hur lång tid du är i luften. Tack vare alla dessa värden ger det oss en den hjälpe vi behöver för att du ska få ett bra och tryggt löpsteg! Bandet hjälper dig även att ha koll på din utveckling och kan spara alla dina pass med hjälp av en tillhörande app. Passen är också förinställda på bandet vilket gör att du slipper knappa själv med lutning på bandet, det sker automatiskt!

NYHET! RUN challenge Medel  30 min För dig som har viss löpvana och vill ta nästa steg i din löpning. Här kommer vi genom intervallträning öka din kondition vilket i sin tur gör att du orkar springa längre distanser. Med hjälp av våra nya löpband från Technogym får du en känsla av att du springer utomhus då bandet har en dämpande funktion. Vill du hitta ett mer effektivt och enklare sätt att löpa på så är det här löpbandet precis det du behöver! Under passet kan du hela tiden se på din display hur ditt löpsteg är med alltifrån din fots markkontakt-tid till hur mycket kraft du faktiskt använder av steget till att ta dig framåt. Det gör att du nu har chansen att få ut så mycket som möjligt av löpsteget!

NYHET! RUN challenge Avancerad varierande tid För dig med löpvana som vill utmana dig själv lite extra. Här kommer vi genom korta och intensiva intervaller jobba för att ta fram den bästa löparen i dig. Med hjälp av våra nya löpband från Technogym får du en unik inblick i hur effektivt ditt löpsteg är. Bandet känner bland annat av din lufttid, markkontakt-tid och den kraft i steget du använder för att ta dig fram vilket ger dig ovärderlig hjälp med att ta nästa steg i din löpning. Du kan även ta hjälp av en tillhörande app med att jämföra dina tidigare pass och på så vis följa din egen utveckling! Bandet har också till skillnad från tidigare band en dämpande funktion vilket får dig att känna precis som att du är ute och springer.

The Trip Immersive Fitness™ – En cykelupplevelse i Nordens coolaste cykelsal på nya Malkars City på Fiskaregatan i Kalmar! Cykelsalen är byggd som en biograf i nivåsteg med svarta tak och väggar och en heltäckande bioduk på 3,5 meter hög och 11 meter bred för maximal upplevelse! Har du aldrig riktigt fastnat för cykling tidigare? Då kan The Trip – vara rätta träningsformen för dig! Glöm bort att du tränar när du kör The Trip- här handlar allt om upplevelsen med musik, film och inspiratörer som coachar dig mot nya nivåer i din träning. Välkommen att prova denna nya träningsupplevelse. SE MER OM VÅRA OLIKA THE TRIP PASS

RPM VIRTUAL™  RPM® är en gruppcyklingsklass till storbildsskärm med några av välrdens bästa cykelinstruktörer från Les Mills. Här är det du bestämmer intensiteten på träningen! Det är en rolig och enkel träningsform där du kan bränna många kalorier! Du tas med på en cykelresa med riktigt bra musik med en varierande träningsklass som innehåller ”klättring”i backar, snabba sprintar och plan cykling. Klassen är förkoreograferad (byts ut var 3:e månad) så du känner igen programmet och kan få maximalt av ditt konditionspass! SE MER – RPM

NYHET! Cykel HIIT Ett effektivt högintensivt pass med korta, hårda intervaller. HIIT-träning syftar till att öka ditt VO2 max (din maximala syreupptagningsförmåga) och förbränner mer fett än någon annan träningsform. Det triggar din efterförbränning och du bränner mer kalorier i upp till 48 timmar efter ditt träningspass.
Ansträngningen under passets intervaller är nära ditt max.
NYHET! Cykel tröskelintervaller Ett pass med intervaller där du tränar pulsen nära/eller på din tröskelpuls för olika långa tidsperioder. Tröskelintervaller syftar till att förbättra och upprätthålla fart och uteffekt. Du tränar kroppen att hantera ökad mjölksyramängd på ett effektivare sätt. Farten/ ansträngningen under arbetspasset ska vara ungefär den medelhastighet man maximalt orkar hålla i 60 minuter.

Cykel 4×4 Cykel 4×4 är ett intervallpass med 4 stycken 4 minuters intervaller där du cyklar på en belastning som innebär att du kommer upp i 90-95% av din maxpuls. Det är 3 minuters aktiv vila mellan intervallerna där du cyklar på en belastning som innebär att din puls sjunker till 70% av din maxpuls. Öka ditt hjärtas slagvolym och därmed din syreupptagningsförmåga eller det som vi dagligt tal kallar kondition. 4X4 är passet för dig som vill träna så effektivt som möjligt och få resultat av din träning på kortast möjliga tid.

Cykel Distans Välkommen på ett härligt och varierat distanspass, som passar de allra flesta oavsett cykelvana. Här cyklar du med en kontinuerlig effekt, men passet varieras med både tempo och klättring, både ståendes och sittandes på cykeln.

Cykel Bergspass En krävande bergsetapp med sedvanlig målgång uppe bland molnen. Ett bergspass i cykelsalen simulerar en bergsetapp i miniformat. Passet är en tuff och härlig utmaning, en effektiv träning och en variation till de andra passen. En fördel om du har cyklat en del innan, men som alltid jobbar du utifrån din förmåga för stunden.

Cykel Kortintervall En Intervallträning är för dig som vill förbättra din kondition och dina resultat inom cykling. Syftet med intervallträning är att du ska förbättra din syreupptagningsförmåga. Du ska ligga nära din maxpuls, ca 90 – 95 % vid korta snabba intervaller. Kort intervall ligger på runt två minuter. Under intervallen jobbar man tufft och pulsen går upp, därefter går intensitet och puls ner i återhämtningen. Viktigt att vara väl uppvärmd och helt frisk.

Cykel Långintervall Intervallträning är för dig som vill förbättra din kondition och dina resultat inom cykling. Syftet med intervallträning är att du ska förbättra din syreupptagningsförmåga. Du ska ligga på ca 85 – 95 % av din maxpuls vid långa intervaller. Lång intervall ligger på runt 6 minuter. Under intervallen jobbar man tufft och pulsen går upp, därefter går intensitet och puls ner i återhämtningen. Viktigt att vara väl uppvärmd och helt frisk.

Cykel Mind En härlig cykelupplevelse för kropp och själ. Här riktar vi fokus inåt och låter den mer suggestiva och instrumentala musiken vara en drivande kraft. Mindfulness på cykel kan man säga! Se film om Cykel Mind

Indoor 30 & 45 min – Gruppträningsform där du går/löper/stakar på en crosstrainer. Allt till ösig musik med en ledare som peppar och pushar dig. Huvudsyftet med träningen är kondition, men den erbjuder också utmaningar i bålstabilitet, hållning, balans och styrka för ben/höft och armar/skuldror. Konditionsträning som alla klarar av.

Indoor 4×4 – Detta är ett intervallpass med  4 stycken 4 minuters intervaller där du trampar på en belastning som innebär att du kommer upp i 90-95% av din maxpuls. Det är 3 minuters aktiv vila mellan intervallerna där du trampar på en belastning som innebär att din puls sjunker till 70% av din maxpuls. Öka ditt hjärtas slagvolym och därmed din syreupptagningsförmåga eller det som vi dagligt tal kallar kondition. 4X4 är passet för dig som vill träna så effektivt som möjligt och få resultat av din träning på kortast möjliga tid.

Funktionell träning

HIIT Challenge HIIT Challenge är passet där allting blir möjligt, i en liten grupp på 16 personer bygger vi upp en härlig energi och atmosfär. I detta högintensiva intervallpass med fokus på både kondition och styrka, får du möjlighet att knuffa dina gränser. Vi jobbar på fyra stationer med löpband, rodd och två fria stationer med hantlar och kettlebells. Inga krångliga inställningar krävs, det är bara att köra. Tillsammans tar vi steg framåt och blir den bästa versionen av oss själva. Varmt välkommen att utmana dig själv!

Gymklass – Trettio minuter funktionell stationsträning, där du får både styrka och kondition. Enkla övningar i maskiner och med egna kroppen, alla kan vara med utifrån egen förmåga. Ta chansen att variera din träning med detta roliga och svettiga pass!

CrossEscape – Funktionell stationsträning med den Escape utrustningen. Lekfull träning med allt får battleropes och boxar till välta traktordäck m.m. Övningarna går att anpassa till din träningsnivå! 

Les Mills Virtual CXWORX™ CXWORX® är ett enkelt och effektivt pass för att få en vältränad mag- och ryggmuskulatur. Genom dynamisk träning för mage, säte och rygg kommer detta pass få dig att känna dig starkare och mer välmående. Klassen är på engelska. Se film

CrossOver – Funktionell stationsträning Cross Escape och GymCirkel. Allt körs i en enda stor cirkel!

Kettlebells – Kondition, styrka och rörelseenergi med kettlebells (drag, böj, vridning, press och rotation) som stärker upp svaga delar av din kropp. Bli riktigt stark och smidig med den senaste träningen! Perfekt för dig som vill ta ett kliv upp i din träningsnivå. Självklart kan du anpassa din träning med olika tyngder

Core – Ett 30 eller 45 minuters styrkepass för de djupa mag- och ryggmusklerna. Här arbetar vi upp en stark bålstabilitet som kan förebygga belastningsskador och ge bättre hållning och kroppskontroll. Bra komplement om du vill förbättra dig inom andra sporter.

CrossCage –  Funktionell gruppträning i buren med uppvärmning, två varv och kondition på 45 minuter.

KillerCross – Den maxade fysiska utmaningen. Högintensivt och funktionellt pass som verkligen utmanar både styrka och kondition. Vi använder mestadels den egna kroppen som belastning, ibland exempelvis skivstång eller kettlebells. Nytt utmanande upplägg varje nytt pass, variation för både kropp och knopp. Häng med och knuffa din gräns lite framåt varje gång.  

JungleSport – Funktionell slingträning (utveckling av TRX-band) med möjlighet att anpassa utmaningarna efter egen förmåga. Passen är 30 eller 45 minuter långa. Utmanande träning med mycket bålstyrka.

Dans

Dance Aerobic – Här får du en fantastisk konditions- och koordinationsträning. Från enkla steg utvecklas passet successivt till en dansant klass med hög träningseffekt. Släpp alla måsten under en timme och njut av musiken!

Les Mills Virtual SH’BAM™SH´BAM® är den perfekta blandningen av enkla och heta dansmoves, där du lockar fram stjärnan i dig och dansar dig i form till coola klubbhits, listettor, remixer av gamla klassiker och moderna latino beats. Klassen är på engelska. Se film

Dansfeber – Dansfeber 30 eller 45 minuter. Här blandas det från dansklasserna Dansa Sumba, Dansa Mix och Dansa Afro från FortGjorts förkoreograferade träningsprogram. Resultat blir ökad kondition och förbränning samt ett gott humör! Snacka om rörelseglädje!

Dansa Afro – En träningsform inspirerad av afrikansk dans, fyllt av mäktiga trumrytmer, svett och rörelseglädje! En perfekt blandning mellan dans och träning, utan svåra stegkombinationer från FortGjort Träning. Alla kan träna Dansa Afro!

Dansa Sumba – Här blandas latinska danssteg med musik från salsa, merengue, cumbia och samba till en rolig och spännande träning som är lätt att följa från FortGjort Träning. Resultaten blir ökad kondition och förbränning samt ett gott humör! Snacka om rörelseglädje!

Cirkelträning

HIIT Challenge HIIT Challenge är passet där allting blir möjligt, i en liten grupp på 16 personer bygger vi upp en härlig energi och atmosfär. I detta högintensiva intervallpass med fokus på både kondition och styrka, får du möjlighet att knuffa dina gränser. Vi jobbar på fyra stationer med löpband, rodd och två fria stationer med hantlar och kettlebells. Inga krångliga inställningar krävs, det är bara att köra. Tillsammans tar vi steg framåt och blir den bästa versionen av oss själva. Varmt välkommen att utmana dig själv!

CrossEscape Funktionell stationsträning med den nya Escape utrustningen, succépass! Läs mer här

GymCirkel – 40 minuters cirkelträning i maskiner med justerbart motstånd. Enkel och rolig konditions-, förbrännings-, och styrketräning. Vidareutveckling av vår succéträning Easyline. Perfekt sätt att komma igång på eller kombinera med andra klasser!

GymCirkel Harmoni – Här är tempot lugnare och lägre ljudnivå. Vi kör två varv i cirkelträningsmaskinerna och avslutar med en skön stretch. Passar bra för dig som vill ta det lite lugnare men ändå få en bra träning för hela kroppen.

CrossCage –  Funktionell gruppträning i buren med uppvärmning, två varv och kondition på 45 minuter.

Les Mills Virtual GRIT CARDIO™ Les Mills GRIT® Cardio får dig att ge allt och lite till. Maximera din uthållighet genom kroppsviktövningar som utmanar din kondition. Du kommer bli förvånad över hur mycket du kan tänja dina gränser med en peppande och motiverande coach vid din sida genom passet. Klassen är på engelska. Se film

Yoga

Yoga Harmoni – Yogaklass med anpassade fysiska yogaövningar. Bra för dig som yogar för första gången, eller för dig som har ont någonstans, är överviktig eller har högt/lågt blodtryck eller av annan anledning behöver ta det lite lugnare. Även om du yogat mycket innan kan det vara skönt att yoga i ett lugnare tempo.

Yoga – En dynamisk och fysisk yogaform där man tränar med sin egen kroppsvikt i en kombination av rörelser, ställningar och andning. Utövandet genererar mycket värme och ökar uthållighet, definierar muskler och utvecklar fokuseringsförmåga. Rörlighet och smidighet ökar och man släpper på stress och spänning runt leder och i muskler. En idealisk träningsform för alla oavsett träningsnivå.

Glödyoga – En fysisk yoga (hathayoga) i tempererad yogastudio, ca 30 grader. Värmen hjälper oss att slappna av och gå djupare i yogaövningarna på ett roligt och utmanande sätt. Önskar du att du hade tålamodet att lära dig yoga? Då är detta perfekt för dig som innan tyckt att yoga är svårt eller tidskrävande att lära sig. Yogamatta finns att låna, ta gärna med liten handduk och vattenflaska.

Mindfulness Meditation – Hitta ro i vardagen. Vi gör olika meditationer och utför medvetna rörelser för att lära känna oss själva, vår egen kropp och för att vara i nuet. Ombyte behövs ej. Inga förkunskaper behövs. Cecilia Delborn, ICF-certifierad Coach och Mindfulnessinstruktör, hälsar dig varmt välkommen!

MindfulnessYoga – Mjuka medvetna rörelser som gör oss medvetna om de signaler och sensationer som kroppen sänder ut. Vi blir varse hur våra  rörelser påverkar oss och lär känna hur vår kropp mår och reagerar vid olika rörelser.
Med mindfulness Yoga blir vi vän med  vår kropp och lär oss förstå sambandet mellan kropp, tanke och känsla.

Les Mills Virtual BODYBALANCE™ BODYBALANCE® är en perfekt blandning av yoga, tai chi och pilates som bygger upp din funktionella styrka, ökar din rörlighet och lämnar dig i harmoni och balans. BODYBALANCE® passar alla oavsett träningsbakgrund. Klassen är på engelska. Se film

ViryaYoga – En dynamisk yogaform med biomekanik i fokus för trygg och säker yoga, där yogaserierna ger en rolig och inspirerande yogaträning med små filosofiska tankekorn som ger näring för själen. Entusiasm, kraft och energi är ledord för Viryayoga!

GlobalYoga – Global Yoga är en personlig och utvecklande yogaform anpassad till 2000-talets människa, där fysiska utmaningar varvas med mentala intentioner. Yopatekniker blandas från både öst och väst i yogaklasserna med härligt  flöde.

YinYoga – YinYoga är en lugn yogaform där man ofta stannar 3-6 minuter i varje position. I stället för att arbeta med musklerna, som det görs i de flesta andra yogaformer, försöker vi få musklerna att slappna av i en passiv stretch. Medtag egen filt eller badlakan om du behöver det extra stödet i positionerna. Passar både nybörjare och vana yogautövare. Välkommen att prova YinYoga!

Se film om FBC kalmarsund som yogar på Malkars: HÄR

Styrka & kondition

Tabata Tabata är ett varierande och högintensivt pass som ökar din spänst, styrka, snabbhet, smidighet och explosivitet. Passet är intervallbaserat och varierar från gång till gång, men alltid med Tabatatema.

HIIT Challenge HIIT Challenge är passet där allting blir möjligt, i en liten grupp på 16 personer bygger vi upp en härlig energi och atmosfär. I detta högintensiva intervallpass med fokus på både kondition och styrka, får du möjlighet att knuffa dina gränser. Vi jobbar på fyra stationer med löpband, rodd och två fria stationer med hantlar och kettlebells. Inga krångliga inställningar krävs, det är bara att köra. Tillsammans tar vi steg framåt och blir den bästa versionen av oss själva. Varmt välkommen att utmana dig själv!

Les Mills Virtual GRIT CARDIO™ Les Mills GRIT® Cardio får dig att ge allt och lite till. Maximera din uthållighet genom kroppsviktövningar som utmanar din kondition. Du kommer bli förvånad över hur mycket du kan tänja dina gränser med en peppande och motiverande coach vid din sida genom passet. Klassen är på engelska. Se film

Box – Ett tufft och roligt boxpass där vi parvis jobbar med boxhandskar och mitzar. Instruktörerna inspirerar och pushar deltagarna till max. En genomkörare för hela kroppen! Enkla roliga och utmanande övningar. Här kan man verkligen ta ut sig efter egen förmåga!

BoxMix – Ett pulshöjande träningspass från FortGjortTräning. Enkel skuggboxning i korta kombinationer varvas med pulshöjande övningar där du bjuds på extra mycket styrka och uthållighet med din egen kropp som motstånd.

Les Mills Virtual BODYCOMBAT™ BODYCOMBAT® är ett pass med kraft och energi där du kan släppa loss fightern i dig. Drivande och energisk musik i kombination med rörelser inspirerade från en mängd kampsporter ger dig den kick du behöver för att ta dig an din fantasimotståndare genom tio ronder. Klassen är på engelska. Se film

BodyPump – Styrketräning i gruppform, med viktstång, där du tränar hela kroppen under ett och samma pass. Du känner igen musik och övningar från pass till pass, vilket gör träningen extra effektiv och rolig! Styrkepasset är enkelt att följa. Musiken och övningarna byts en gång i kvartalet. En riktigt genomkörare!

Les Mills Virtual BODYPUMP™ BODYPUMP® är styrketräning till musik som utmanar dig och gör dig stark. Passet är perfekt för både kvinnor och män som vill träna igenom hela kroppen på en timme. BODYPUMP® är ett enkelt och effektivt pass vilket ger dig märkbara resultat. Klassen är på engelska. Se film

MageRygg – En stark hållning är A och O för att kroppen ska må bra i vardagen. Mage Rygg stärker mittpartiet på kroppen genom övningar för magen och ryggen. Du väljer själv om du vill göra det lättare eller tyngre alternativet på övningarna – utgå alltid efter din förmåga och dagsform. Alla övningar sker sittande eller liggande på en matta. Ett pass som alla behöver!

Styrka Lår/Mage – Styrka lår/mage byter namn från HLM (styrkedelen). Detta innebär 30 minuter enkla och effektiva styrkeövningar med fokus på höft, lår och mage. Bra att kombinera med Kondition Förbränning eller GymCirkel.

Styrka Överkropp – Ett 30 minuters styrkepass. Enkla och effektiva styrkeövningar med fokus på överkroppen. Bra att kombinera med andra klasser.

Kondition/Förbränning – Aerobicsgympa 30 minuter. Enkel gympaträning utan förflyttningar eller koreografi, men ändå med bra tempo. En riktig Malkarsklassiker! Bra för nybörjare och perfekt att kombinera med andra klasser t ex Styrka lår/mage eller GymCirkel.

Gympa – Ett roligt träningspass med byten i karaktär och musik. Betoning på rörlighet, kondition och styrka. Ett gympapass med allsidig träning.

Step&Styrka – Intervallträning som blir en genomkörare för hela kroppen. Enkla, roliga kombinationer på stepbräda varvas med styrkeövningar för hela kroppen.

Mixjympa – Glädje, gemenskap med träning i ett lugnt tempo till härlig musik. Här har du stora möjligheter att själv välja hur hårt du vill träna. Inga hopp eller spring. Vi strävar efter bibehållen rörlighet, bättre balans och koordination. Passet avslutas med en skön avslappning.

Funktionell Träning -Få en rörlig, stark och smidig kropp med bålstyrkan som utgångspunkt i FortGjorts Funktionella Träning. Allsidig träning för hela kroppen där du använder din egen kropp som redskap alternativt lättare vikter. Du väljer själv.

PulsJympa – FortGjorts Pulsjympa består av övningar och rörelser för att förbättra/ bibehålla din kondition och syreupptagningsförmåga. Detta kommer också medföra en ökad förbränning. Vi arbetar med enkla övningar efter egen förmåga och hastighet i intervaller.

Pulsträning – FortGjort PulsTräning består av övningar och rörelser för att förbättra/ bibehålla din kondition och syreupptagningsförmåga. Här arbetar du i tidsbestämda intervaller och utefter egen hastighet i övningarna och egen nivå. Varje intervall består av enkla och effektiva övningar eller rörelser och de ska upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny övning/rörelse. En träningsform med mycket puls och massor av energi!

Träning från FortGjort – allt som behöv är 25 min! >>

Mamma / Barn

Mamma Barn – Tillsammans med ditt barn tränar du kondition, styrka och rörlighet för att komma i form efter graviditet och förlossning. Här är barnen och den sociala gemenskapen lika viktig som träningen. Ditt barn kan vara med på passen tills barnet börjar krypa. Passet är öppet för Malkars medlemmar. Är du inte medlem går det bra att betala per gång.

Mamma/Barn Grundträning Ett bra grundpass där alla kan vara med oavsett nivå. Vi lägger mycket fokus på att hitta och aktivera den inre magmuskulaturen samt bäckenbotten. Vi jobbar också med rörlighet och styrketräning för större muskelgrupper. Ditt barn kan vara med dig i famnen, ligga bredvid dig på en matta eller vara i babyskyddet eller i vagnen (hjulskydd på däcken). För de större barnen är det stora babygymmet ett bra alternativ. Barnen kan vara med så länge som du känner att det fungerar. Efter passet bjuder vi på kaffe och fika i loungen. Det går även bra att ta med sig egen fika eller matlåda. Komplettera gärna träningen med Katarina Voxneruds övningar från konceptet Mamma/Mage eller från boken Lofsans bok: ”Lofsans Underverk”.

Mamma/Barn Cross Escape En lite tyngre cirkelträning där vi jobbar mycket med kroppen samt med yttre belastning i 45-sekunders-intervaller. Intensiteten bestämmer du själv. Hur många repetitioner orkar du göra? Vilken belastning är lagom för dig? Här finns det möjlighet att ta ut sig rejält för den som har tränat ett tag men det går också bra att känna sig för och ta det lite lugnt. Barnen tar plats i mitten på salen och kan ligga i vårt stora babygym, på matta eller i babysitter. Det går också bra att jobba med barnen i famnen eller ta med sig barnvagnen in i salen om ni har hjulskydd på.

Mamma/Barn Gymcirkel Bra cirkelträning i maskiner där vi får styrketräning och kondition för hela kroppen. Vi jobbar mellan 45-60 sekunder på varje station och vilar mellan varje varv. Nivån är lätt att anpassa då maskinerna baseras på motstånd med gummiband. Det går också bra att jobba med andra övningar om era barn vill vara uppe i famnen. Vi gör iordning en liten mysig hörna i mitten där barnen kan vara på matta eller i babyskydd, även babygymmet finns tillgängligt samt lite platser runt om i salen om man vill ha en egen plats. Ett härligt pass med mycket energi och härlig musik.

Mamma/Barn InDoor Skonsam och svettig konditionsträning när den är som bäst. Vi jobbar med crosstrainers och hittar utmaningar till musiken. Bra träning för ben och överkropp där vi får upp pulsen ordentligt. Intensiteten anpassar ni själva genom att justera motståndet. Om ni blir riktigt trötta så går det också bra att helt enkelt stå och jobba i sin egen takt. Alla är välkomna oavsett nivå. Barnen får ta plats längst fram i salen.

Utomhus – Säsongsbaserat

CrossCamp Utmanade träning utomhus! Passet varieras men du får garanterat träningsvärk. Vi drar, lyfter, släpar och flåsar tillsammans. Passet bokas som övriga klasser och vi ses efter inloggningen ute på parkeringen. Vi kör i ur och skur.

Löpklass Vill du löpträna i grupp? Klassen anpassas efter deltagarna så kom både om du är nybörjare eller van löpare. Utgångspunkt Malkars (anläggning se schemat), bokas som övriga klasser. Tillsammans blir det roligt och tryggt att ge sig ut i grupp. Vi springer i ur och skur!

BILDGALLERI

Malkars inspiratörer inspirerar:

  • Åsa Tugetam – 25 år som inspiratör Läs här
  • Bosse inspirerar med JungleSport Se film
  • Karin – piggare än någonsin! Läs här