Fysisk aktivitet på recept

Malkars tar emot dig som fått fysisk aktivitet på recept

Malkars träningscenter har speciellt anpassade medlemskap för dig som fått fysisk aktivitet på recept. Genom ett samarbete mellan dig, din receptutfärdare, vår styrkeinstruktörsansvarige och våra kunniga utbildade instruktörer hittar vi rätt i just din rehabilitering.

Våra träningsvägledare har stor erfarenhet av att möta personer med olika bakgrund, handikapp och speciella behov.

För dig som har speciellt träningsprogram sedan tidigare utformat av fysioterapeut/sjukgymnast går det bra att ta med detta så hjälper vi till att översätta övningarna till vår utrustning. Din fysioterapeut/sjukgymnast får gärna följa med!

Nyfiken på fysisk aktivitet?

Har du fått fysisk aktivitet utskrivet på recept av din husläkare? Eller är du nyfiken på hur det fungerar? Då har du kommit rätt! På Malkars Träningscenter har vi gedigen erfarenhet av att ta emot patienter med fysisk aktivitet på recept sedan 2001 och har sedan 1983 funnits som lokal friskvårdsaktör i Kalmar med omnejd. Vi kan träning och hälsa! 

Det finns många olika anledningar till att börja träna. Du och din vårdkontakt har säkert diskuterat olika lösningar för att du ska må bättre. Kanske är det dags att gå vidare från din sjukgymnast till träning på vanligt gym? Eller lider du av ryggsmärta på grund av en rygg som bör tränas upp? Kanske har du genomgått en rehabilitering och nu är så pass frisk att du kan träna vidare på egen hand? 

Befinner man sig i en tuff perid i livet med olika utmaningar kan det kännas svårt ta ett beslut som att börja träna på gym. Även om man vet att det vore bra! Här kommer din läkarkontakt in i bilden. Troligtvis har ni diskuterat olika lösningar, som tex Fysisk aktivitet på recept. 

Ibland får du som patient själv ta upp frågan för att få detta utskrivet. Ni kommer fram till vad som kan vara rimliga mål med din träning. Därefter får du ett, ofta handskrivet, recept på träning som du kan visa upp till den friskvårdsaktör du väljer att kontakta. Det är här vi på Malkars Träningscenter kommer in i bilden för att hjälpa dig. Ring oss idag 0480-49 2929 eller maila info@malkars.se

En trygg start

Malkars erbjuder en trygg start med en träningsvägledare som tar hand om dig, tänk på att boka en tid i förväg 0480-49 29 29

Steg 1 – Kostnadsfritt rådgivningsmöte med träningsvägledning, ca 45 min. Varje patient har individuella förutsättningar. Tillsammans diskuterar vi dina förutsättningar och mål med träningen, vi tittar runt i lokalerna så du känner dig trygg med omgivninngen. Ta med ditt recept till mötet.

Steg 2 – Personlig gyminstruktion där vi anpassar träningsprogrammet efter dina behov och förutsättningar. Kondition och styrka i måttliga nivåer brukar vara att rekommendera. Det är här vi använder din läkares ordination som underlag för nivån på träningen. Vissa personer vill ibland endast gå på aktiveter i grupp, ex yoga och mediation. Detta går givetvis lika bra. Att kombinera aktiviteter brukar ge bra resultat.

Steg 3 – Nu är du igång med din träning! Din träningsvägledare följer upp dig och finns till hands för frågor och stöd. Din träningsvägledare blir din kontaktperson som du kan vända dig till genom din tid som medlem på Malkars Träningscenter.

För att summera Fysisk Aktivitet på Recept kan man beskriva det som ett enklare och tryggare sätt att komma igång med träning på ett anpassat sätt. Du som kund och patient får mer tid och utrymme att känna efter om träning på gym passar dig. Att det ger resultat och känns bra! Ge det en chans och utvärdera efter några månader. Du vet väl att all träning ingår i våra medlemskap?

Vi ser fram emot att få inspirera dig!

Fysisk aktivitet på recept

Fysisk aktivitet på recept

Bli medlem

Jag vill veta mer - Fysisk aktivitetet recept

Ja tack, kontakta mig gärna angående mer information om Fysisk aktivitetet recept.

Mindfulness meditation

Mindfulness

Upptäck Malkars harmoniska pass - inga förkunskaper behövs!

Mindfulness Meditation 

Succékonceptet

MILON

Upptäck den smidiga träningsformen Milon.

Milon

Bli medlem
Hej 👋

Välj ett av valen nedan för att komma i kontakt med rätt person på malkars.

Medlemskap

Har du frågor eller är du intresserad av ett medlemskap?

Skicka ett meddelande »

Kontakt

Har du allmänna frågor eller vill du boka en tid för behandling?

Skicka ett meddelande »

Skicka ett meddelande
  • Hidden
  • Välj anläggning/ort ärendet berör