THE RIDE VO2MAX

Intensivt
FTP
60 min

THE RIDE VO2MAX

Träna upp mängden syre din kropp kan ta upp per minut!

VO2MAX Enkelt översatt så är VO2MAX den mängden syre kroppen kan ta upp per minut. Med andra ord kan man säga att det är den maximala hastigheten som kroppen kan ta in syre och transportera det till dina muskler för att använda det i energiproduktion.

Det finns en rad olika faktorer som spelar roll just för det maximala syreupptaget bland annat är det främsta är hjärtats slagvolym – alltså den totala mängden blod hjärtat pumpar ut per slag. Men även kroppens aeroba kapacitet, dvs förmåga att omvandla energi med hjälp av syre.

Zonen över din aneroba tröskel brukar definieras som den där du mest effektivt tränar ditt syreupptag. Våra pass märkta med VO2MAX syftar till att öka din maximala aeroba effekt.

Intensiteten ligger uppemot 106-120% av din FTP och  kring 90-95% av maxpuls. Här kan du inte vara mycket längre än runt 8-10 min beroende på hur intervallerna är formade.

THE RIDE

Ännu ett nytt cykelkoncept på Malkars – skapat av Malkars! På våra  skillbikes i vår BIKE Challengesal kan du nu cykla THE RIDE! Den periodiserade träningen schemaläggs för bästa möjliga utveckling av din status, med målet vår/sommar. Passen är effektbaserade och utgår från ditt personliga FTP. Genomför gärna ett  FTP-test som vi erbjuder regelbundet. Ett enkelt test, där våra inspiratörer hjälper dig. Dessa tillfällen bokas på samma vis som ett pass. Kontinuerligt kommer du att ha möjlighet att göra ytterligare FTP-tester, vilket blir ett kvitto på din utveckling.

Hej 👋

Välj ett av valen nedan för att komma i kontakt med rätt person på malkars.

Medlemskap

Har du frågor eller är du intresserad av ett medlemskap?

Skicka ett meddelande »

Kontakt

Har du allmänna frågor eller vill du boka en tid för behandling?

Skicka ett meddelande »

Skicka ett meddelande