Malkarsdagen 30 juni

Kom och fira Malkarsdagen med oss den 30:e juni! Det blir en trevlig folkfest i samband med de två loppen KalmarMalkars21KM och Malkarsfemman som arrangeras i samarbete med Högby IF. Dessutom firar vi att Malkars Träningscenter fyller 35 år – det blir ett riktigt kalas för hela familjen med massor aktiviteter för stor som små. Vad sägs om hinderbana, hoppborgar, pilbågsskytte, skattjakt och mycket mer?! Alla är välkomna!  (man behöver inte vara medlem på Malkars) Nytt för 2018: Kalmar Länsmuseum medverkar med aktiviteter för hela familjen! Det blir ett riktigt spännande Malkarskalas som kommer gå till historien!

Se hela programmet nedan 👇

 

MALKARSDAGENS PROGRAM

 • Lördag 30 juni, Malkars Västra, Torsåsg. 1, Kalmar
 • Eventet pågår mellan kl 13:00-18:00

INFO LOPPEN

 • Sportkommentator Jessica Falkman
 • 14:40 Uppvärmning vid scenen
 • 14:50 Nationalsången med Magnus Kviske
 • 15:00 Startskott för KalmarMalkars21KM
 • 15:10 Startskott av Malkarsfemman
 • 17:00 Prisutdelning för KalmarMalkars21KM & Veteran-SM
 • Anmäl dig till loppen här

AKTIVITETER & SCENEN (allt kostnadsfritt)

 • Konferencier Magnus Kviske
 • 13:00 Intervju med Lorentz Creutz (befälhavare på Kronan, i samarbete med Kalmar läns museum)
 • Stort Mässtält 13:00-18:00 med spännande utställare
 • 14:00 Vi bjuder på tårta i stora mässtältet (100 första, så långt det räcker)
 • 14:30 Modevisning, träningsmode genom tiderna!
 • Skattjakt med Råttkoll: Löpande tider 13.00-16.00 (en målsman närvarande) Läs mer
 • Sagostund för barn 4-8 år Läs mer
  • Kl. 13.15, 13.45, 14.15, 14.45, 15.15, 15.45 (boka plats)
 • Aktiv lek med Eventgrabbarna 13:00-18:00 (hoppborg, stor hinderbana, sumodräkter m.m.)
 • Medeltida spel och lekar kl. 13:00-17.00 med Eketorps Borg och Kalmar läns museum
 • Polismästaren från Lasse-Maja kommer på besök
 • 16:30 Modevisning: Kalmarbutiker visar beachmode 2018
 • 16:50 Intervju med Lorentz Creutz (befälhavare på Kronan, i samarbete med Kalmar läns museum)
 • DJ spelar under dagen
 • Kontaktperson Andreas Petinos, Media4you
  073-5035931 andreas.petinos@media4you.se

skattjakt med råttkoll

sagostund Malkarsdagen

 

BAKGRUND TILL MALKARSDAGEN
Det är för sjätte året i rad Kalmars egna halvmara KalmarMalkars21KM arrangeras. Göran Malkar, grundare av Malkars Träningscenter, startade halvmaratonloppet 2013 ihop med Calle Nilsson, ordförande från Högby iF. Det som från början startade som en kul grej har vuxit sig större för varje år och har nu blivit ett lopp att räkna med i Kalmar. Intresset för årets lopp är extra stort då Kalmar Malkars 21KM dessutom anordnar Veteran-SM i halvmaraton. Det kommer alltså extra många deltagare och besökare på Malkarsdagen i år!

-För att vara på säkra sidan ”vädersäkrar” vi eventet med att bygga ett stort mässtält där alla utställare och aktiviteter för besökarna kommer äga rum. På så vis blir det en samlad mässyta som bjuder in besökarna att strosa runt och upptäcka spännande utställare, berättar projektledaren Andreas Petinos från Media4you.
-Vi är måna om att ha med intressanta och duktiga mässutställare som tycker om att arbeta och träffa nya kunder i en positiv miljö. Att besöka Malkarsdagen ska vara en upplevelse där alla, oavsett ålder ska man kunna hitta något som intresserar besökaren!

– Det är jättekul att utveckla den här löparfesten som Malkarsdagen har vuxit till, berättar Lars Malkar, VD för Malkars Träningscenter. I år siktar vi på ännu fler aktiviteter runt om vid målområdet i samband med Kalmar Malkars 21KM och Malkarsfemman. Vi har tagit ett nytt spännande grepp om hela Malkarsdagen för att lyfta Kalmarkänslan ännu mer och har en spännande samarbetspartner med i år. Mer info om detta kommer inom kort…!

– Vi vill bjuda på en festivalkänsla där alla känner sig välkomna, både medlemmar som icke medlemmar, med massor av positiv energi. Vi kommer väva in Kalmars spännande historia i löparfesten och bjuda på en dag som tilltalar hela familjen, berättar Lars. En bra kombination när vi som gym faktiskt fyller 35 år- det blir ett riktigt Malkarskalas!

Oavsett om du är där som deltagare i ett lopp, besökare som hejar på en vän eller för att låta barnen leka av sig så hittar du något på Malkarsdagen som tilltalar dig.

Olika utställare finns på plats med fina erbjudanden och provsmakningar. Dofter av mat och kaffe, härlig musik av duktiga konferencierer skapar trevlig stämning. Dj och duktig speaker ser till att besökarna blir uppdaterade med hur det går i loppen, vad som händer på scenen och ute på festivalområdet. Magnus Kviske, känd från bl.a. Kalmarsundsrevyn, underhåller med både som polismästaren i Lasse-Majas detektivbyrå och Batman m.m.

– De senaste åren har vi haft lite otur med vädret, därför kommer vi ha ett megastort tält där alla aktiviteter och utställare kan hålla till. Nu hoppas vi förstås på fint väder i alla fall med lagen mycket sol, skrattar Lars!

– Det här ger en hel annan tyngd till eventet. Det kommer bjudas på spännande och lärande aktiviteter där hela familjen kan vara med. Nu hoppas vi att ni vill komma och fira Malkarsdagen med oss och heja eller delta i något av loppen! 

UTSTÄLLARE
Vill du synas med ditt företag på Malkarsdagen?
Kontakta Andreas så berättar han mer!
E-post andreas.petinos@media4you.se
Tel 073-5035931

HEJA PÅ ELLER DELTA I LOPPEN?
• Uppvärming kl 14:40 vid scenen
• KalmarMalkars21KM startskott 15:00 LÄS MER & ANMÄLAN
• Malkarsfemman (5km) startskott 15:10 LÄS MER & ANMÄAN

Varmt välkommen till en rolig dag för hela familjen!

I samarbete med Media4you – Med reservation för ev ändringar.

UTSTÄLLARE PÅ MALKARSDAGEN
Som mässutställare på Malkarsdagen kommer du synas under en glad och inspirerande dag. Det är tävlingsstämning i luften, mycket känslor, glädje och endorfiner som släpps lösa. Då är det perfekt att finnas där och fånga uppmärksamheten med fina erbjudanden!

Vill du synas med ditt företag på Malkarsdagen?
Kontakta Andreas Petinos andreas.petinos@media4you.se eller ring direkt på 073-5035931.

INFO OM KALMAR MALKARS 21KM
Den 30 juni arrangeras halvmaran Kalmar Malkars 21KM för sjätte året i rad! Göran Malkar, grundare av Malkars Träningscenter, startade halvmaratonloppet 2013 ihop med Calle Nilsson, ordförande från Högby iF. Det som från början startade som en kul grej har sedan vuxit sig större för varje år och har nu blivit ett lopp att räkna med i Kalmar. Anmälningarna till loppen sker via www.irunkalmar.com och intresset för årets lopp är stort och anmälningarna har redan börjat strömma till. Deltagarna kommer dels från olika håll i landet och många är självklart från Kalmartrakten som den löparstad Kalmar blivit.
Läs mer och anmäl dig till halvmaran här.

INFO OM MALKARSFEMMAN

– Malkarsfemman – Gå, rulla, spring. Vi ville nå ännu fler deltagare och öppna upp för att se möjligheterna till hur man kan genomföra ett lopp. Rullstolsburen, jogga med barnvagnen eller gå? Du väljer! Tillgänglighet är ett våra kärnvärden och därför ville vi starta ett lopp på 5km, med bra framkomlighet där alla kan ta sig fram på sitt eget vis, berättar Lars Malkar.

– Deltagaren väljer själv hur loppet ska genomföras. Malkarsfemman handlar om rörelseglädje – det är det viktiga, liksom medalj till alla fullföljande förstås! För varje deltagare i Malkarsfemman går 15kr till Barncancerfonden – passa på att genomföra ett lopp som gör skillnad!


Läs mer & anmäl dig till Malkarsfemman här

Hoppas vi ses på Malkarsdagen lördagen den 30 juni!